Text Box: ЛИВНИЦА ЗВОНА ПОРОДИЦЕ КРЕМЕНОВИЋ
 

www.ligrap.com

Text Box: Уз квалитет наша звона имају предност и што су израђена у “срцу Србије” јер постоји веровање да звоно од уметника прима облик и лепоту, а звук и “душу” узима из земље у којој се хлади.
 
Наша се звона оглашавају срцем Србије.

Text Box: О нама

Text Box: “ЛИГРАП” д.о.о. је ливница обојених метала која у свом производном програму има и производњу предмета за опремање и употребу у црквама и другим верским објектима, као што су: звона, полијелеји, хороси, крстови, свећњаци и други предмети који се употребљавају као украс у верским објектима.
Црквена звона производимо по технологији која се није мењала стотимама година и заступљена је у свим познатијим европским ливницама звона и по провереним шаблонима звона по угледу на најстарија звона косовских манастира, Острога и Хиландара. 
Проверени шаблони са три деценије искуства у овој врсти посла и квалитетна финална обрада обезбеђује беспрекоран изглед и трајност звона, а прорачун броја титраја, боје и дубине тона уз контролисан процес хлађења легури бакра и калаја даје перфектан звук. Спољна површина звона се обрађује до високог сјаја, што додатно утиче на квалитет звука,  уз исписивање текста по жељи наручилаца.
Хороси и полијелеји наше ливнице високог су квалитета израде и трајности искључиво урађени од бронзе, а украшавају и осветљавају велик број значајнијих православних светниња, за разлику од звона која се оглашавају на просторима свих Епархија овог дела Европе, а почела су да се оглашавају и на америчком континенту.
Списак Епархија, манастира и појединачних светиња - храмова у којима се чују наша звона или су уређена нашим другим производима из овог програма је заиста дугачак и представља најбољи показатељ квалитета. Део нашег рада може да се види и у листу "Православље", чији смо донатори, а уколико желите радо ћемо Вам доставити детаљнији списак храмова у Вашој Епархији где можете да се уверите у квалитет наших производа.

Text Box: Ливница је започела производњу као занатска радионица, а сада се по броју израђених и продатих звона налазимо у врху у Европи. Овакве резултате наставићемо у новој хали (пројекат на слици) чија је градња започела и у којој се надамо да ћемо ускоро моћи да Вас угостимо.

Text Box: Ливница звона “ЛИГРАП” д.о.о. 34312 Белосавци, Топола

тел/факс

034/6883 502

 

мобилни

063/602536

064/1112434

065/8073135