Text Box: Свећњаци и крстови
 
 
 
Text Box: У оквиру програма ливнице ЛИГРАП за опремање верских објеката налази се и линија за израду мањих украсних и сакралних предмета као сто су свећњаци, држачи кандила, стилизовани стубићи за обележавање простора у храму, крстови и по потреби украси за врата, чесме и фрагменти према моделу.
Свећњаци се производе у варијантама за употребу свећа или са чашама за уљанице и различитих висина и облика - према захтеву храма и предвиђеном месту постављања. Најатрактивнији, а уједно и најтраженији је свећњак са централним наставком за велику свећу и 6 свећа на стилизованом тањиру који се користи углавном као украс испред олтарских врата или одређених икона (као што је то случај у Патријашији у Београду), али и уз мошти светитеља (као у манастиру Дечани). Израђују се од истог материјала као и хороси и полијелеји тако да заједно чине складну целину.
У програму ливнице су и крстови различитих величина и намена, од ручних , украсних до крстова за куполе храмова. Посебно су трајни и атрактивни крстови од прохрома због могућности високе обраде.

www.ligrap.com

ЛИВНИЦА ЗВОНА "ЛИГРАП" - ПОРОДИЦА КРЕМЕНОВИЋ

 

.

У канцеларији у кругу ливнице изложени су неки од модела свећњака, стубића, носача кандила - свећњака, мањих звона, као и других украса или елемената за веће украсе које ливница производи.